Jag flyttar till Celesta CollectiveHej vänner. Det är så att jag har fått äran att börja blogga för en väldigt bra hemsida som heter Celesta Collective. Det är en feministisk bloggplattform med bloggare och skribenter som främst har Malmö som bas. De ordnar med klubbar på bland annat Moriskan i Malmö och min blogg kommer därför efter den 1 juni befinna sig hos dem. Jag kommer fortsätta helt som vanligt så som min blogg ser ut just nu med främst foton så den enda förändringen är vart du kan hitta den. Så fort allting är ordnat så kommer jag länka vidare dit, och det vore hur fint som helst om alla ni ville hänga med! Såklart kommer jag bevara den här lilla käraste hemsidan exakt som den är så att jag och ni kan titta tillbaka på allt som varit bra och allt som varit svårt. 

Allt guld!


Solnedgång i Helsingborg


När jag var i mitt allra käraste Skåne var vi ju i Helsingborg. Vi satt vid hamnen och såg solen gå ned.

 

Nedbruten, igen.


Som rubriken lyder. Känner mig tung av sorg, så tung att jag knappt orkar någonting. Så kommer det nog vara framöver, för jag har åter igen fått hjärtat krossat och pendlat mellan den djupaste av sorger och att vara nervös och förväntansfull i fyra vecka, sedan vi kom till Sverige igen. Men nu vet jag, att jag kan kollapsa till den djupaste avgrunden ett tag för att sedan förhoppningsvis kunna lära mig att växa tillbaka till marknivå igen. Jag vet inte hur det kommer se ut här eller vad som kommer hända, allt jag vet är att jag inte har någon lust till något alls. Men när jag kanske kan ta mig upp igen, då hoppas jag att jag kommer kunna vara igen. 
 
Återigen skriver jag i gåtor, och allt känns som en enda stor röra som inte ens jag förstår mig på. Jag behöver bara ha en plats som är min där jag kan lämna av lite stenar från ryggen och det får bli här. Allt jag behöver nu är att bra saker ska hända mig för det känns som det var tusen år sedan.
 
 

Jag tog en tripp till Skåne


Jag skulle på intervju på folkhögskolan Munka där Terese går och dit jag hastigt lämnat arbetsprover så fort vi kom hem. Men jag passade på att stanna söndag till onsdag när jag ändå var där.


Innan detta åkte jag mitt sista tågpass för veckan för att sedan frivilligt sätta mig på tåget till Lund.

Vi drack vin och var coola i Tereses rum.

På våningen över tatuerades det. Det här är Anna och Alva.

På tisdagen när intervjuer och infodagar var klara bestämde jag möte med den här, Maiken. Hon och några andra driver Celesta Collective och där ska jag förhoppningsvis börja blogga så småningom! Hurra!

Maiken.


Sedan kom den här coulegirlzen för vi skulle åka till Helsingborg och gå till Ebbas fik som jag hört så mycket om.Jag beställde dagen lunch, pastasallad. Jag fick in ett enormt berg av mat och lyckades äta allting, dock med magknip och så efteråt.

Fina imma!


Sedan gick vi vidare mot närmaste park där vi slog oss ned mellan Bellis och kaniner.Tills vi kom på att herre jesus Kristus systemet stänger om tio minuter och vi har ingen öl till solnedgången! Så dit sprang vi ungefär och hann några minuter innan de stängde.

Sedan slog vi oss ned på ett monument vid hamnen för bästa utsikt över solnedgången.


Dagen efter skulle jag åka hemåt igen.

Grönt i ateljén.

Vi köpte glass och vandrade mot skogen.
Sedan gick vi till bussen och Anna och Alva tränade beat box.SolrosorJag tog på mig min bästa planteringsoutfit för jag skulle plantera mina solrosor som jag fått av mamma.

Fyllde krukorna med jord.

Obligatoriskt gos.

Sedan stoppade jag ned kärnorna två centimeter ner i jorden.

Mycket vatten vill de ha.

Hoppas nu att de växter upp till ståtliga solrosor.
Tågveckan


Hej, vad fina ni är som tittar i här trots att jag ägnat mitt liv åt tågåkning den här veckan. 


Nu har jag bara åtta timmar kvar av mina 88 timmar som jag spenderat på Kustpilen för att skaffa statistik på resenärer åt KLT. Det var långa dagar och jag har inte åstadkommit speciellt mycket. En dag hade jag kameran med mig för att liva upp stämningen men det gick sådär, så jag drack mest kaffe och försökte andas in vårluft genom fönstret. Imorgon far jag till Lund först och sedan till Munka Ljungby för där bor Terese och jag ska på intervju på folkhögskolan Munka dit jag skickade arbetsprover lite hastigt så fort jag kom hem. 
Alla nyanser av en grå dag


Idag arbetade jag mitt första pass som reseräknare på tåget mellan Linköping och Kalmar. Det var verkligen en dröm! Åkte genom björkskogar i dagens första solljus, bredvid sjöar som låg helt stilla och avbildade verkligheten med perfektion, såg sju små rådjurskid hoppa in i skogen av skräck för tåget, jag har sett alla nyanser av en grå dag och en räv sprang snabbt genom åkern. Ja åh, kan nog klara ett 16-timmarspass fem dagar i rad ändå. 

Jag fick visst ett trötthetsanfall när jag hade varit vaken sen halv fem, jobbat åtta timmar och insåg att det endast var halva passet. 

Det gick över när jag fick i mig mer kaffe och socker. 


I helgenKom hem till ett drömmigt rum hos pappa.

På kvällen åkte jag för att träffa Natalie och Melina.Åkte några timmar senare hem genom nattdimma.


Drar streck och skriver siffror och snart börjar det likna en kalender.

9th of May


Jag åkte in till staden idag för att skaffa ett jobb som jag sen fick. Efter det hängde jag i Trädgårdsföreningen i kanske tre timmar i solen för på kvällen skulle jag bli bjuden på officiell välkommen-hem-middag. Någonstans dog min mobil (som numera är min kamera då min väska är för liten för den stora) och har därmed mest foton från den. Den första är från innan jag åkte så den är med kameran, men vad spelar det för roll egentligen?


Innan jag for in till stan genom solsken och mellan gödselåkrar.

 
 

 
 Jag gick en väldig omväg från jobbet in till stan igen och gick förbi en hel drös med blommiga trädgårdar och andades in det första vårdagen (för mig) sedan jag kom hem. 

Terese får mig på andra tankar #3


 

8th of May

Analoga bilder från resan #3


 

Analoga bilder från resan #2


 

Analoga bilder från resan #1Bortglömda foton


Jag hittade några gamla analoga svartvita bilder som jag helt glömt bort. Laddade upp dessa på min Tumblr där jag samlar alla mina analoga foton. Klicka på en av bilderna så kommer du dit. 

Hos min syster


Jag och Terese var bjudna till min syster där vi fick svinbra mat och svinbra efterrätt. Jag har köpt mig en jobbig liten axelbandsväska där min kamera inte får plats så här är lite foton från mobilen.
April through Instagram


I Chiang Mai, vid ett vattenfall, ny guldtröja och en ödla.

En kelig katt, frukost, en hund vid busstationen och The White Tempel.

Kaffepaus, fika, min skrivbok och Joachim.

Fint golvkakel, från Slow boaten, vid ett vattenfall och ett nytt pennskrin.

Nya elefantbyxor, på hostelet i Luang Prabang, vattenfestivalen och en pumpasoppa.

Min skrivbok, på hostel i Vientiane, på kafé och sangria.

Sangriaskylt, lunch, fint golv och en växt.

En trappa och hemma i Sverige.


Terese får mig på andra tankar #2De två sista av Terese. 

Adventures


Här är boken som jag främst hade under vår resa. Tog med den genom Australien, Thailand, Laos och Vietnam.

 

Terese får mig på andra tankar #1
RSS 2.0