Mot nya äventyr i Sydostasien


Australien är vackert att titta på och här i Mission Beach går dagarna även om man inte gör speciellt mycket. Det är ett väldigt bra ställe att bara ta det lugnt på. Det är något jag tycker väldigt mycket om med Australien. Även om vi bara tagit oss två timmar söder ut på vår resa som skulle leda oss längs hela östkusten har vi båda kännt att vi hellre skulle vilja upptäcka Asien. Vi är lite mätta på festande backpackers efter tre månader och vi båda känner att det inte finns så mycket mer för oss här. Som sagt, naturen är fantastiskt och jag blir fortfarande mållös och svag i knäna när jag tittar ut över ett stormigt hav eller berg täckta av regnskog men australiensare är inte speciellt trevliga av sig (jag har nog träffat högst 5 trevliga australiensare) så det är dags för oss att ge oss av mot nya äventyr. 

Tänker gratulera mig själv och Joachim för Idag har vi äntligen planerat och köpt och planerat och köpt biljetter hit och dit i världen. Den 9 mars lämnar vi vårt hem här i Mission Beach där vi bott i över två månader nu. Vi far fyra timmar ned längs kusten för att besöka Magnetic Islands där det finns vilda koalor. Där stannar vi två nätter för att sedan flyga ända ned till Melbourne. I Melbourne ska vi stanna i fyra nätter på ett hostel i China Town, vilket kan tänkas bli fint. Det ska bli skrämmande att komma till en storstad igen men också väldigt kul. Vi ska ha fullspäckade dagar med museum eller liknande. Sedan, mina damer och herrar, sätter vi oss på ett flyg till Bangkok för att sedan, med hjälp av tåg, ta oss upp till Chiang Mai. Längre än så har vi inte kommit i vårt planerande men med tanke på hur billigt allting är så tror jag att det kommer bli fantastiskt. Vi har ett litet hum om hur vi ska resa och vi tänker att vi tar oss genom Thailand för att sedan komma till Laos och ned längs med Vietnamn. Sedan tar vi oss genom Kambodja och sedan tillbaka till Bangkok. Efter det tar vi oss ned till Kuala Lumpur eller Singapor för en skrämmande billig peng på ca 600 kr. 

Möjligtvis något sådant men det är ännu väldigt oklart. Nu har vi iallafall tagit oss till Bangkok och det är nog för en dag. Nu längtar vi efter asiatisk bra mat och mångkulturella miljöer.

 

Om det är någon som har besökt Sydostasien eller vet något bra skrivet om det så får den gärna tipsa!


Kommentarer
Postat av: Jennifer

Åh, när ni åker från Bangkok till Chiang Mai MÅSTE ni stanna i Lopburi!! Det är en stad som är helt invaderad av apor, helt galet är det, känns precis som att kliva in i en film. Lite såhär såg det ut när jag var där: http://jenniferstroud.blogg.se/2012/june/lopburi.html

Svar: Åh tack för tips! Det låter verkligen värt att kolla upp!
Rebecca Larsson

2014-02-01 @ 20:22:33
URL: http://jenniferstroud.blogg.se/
Postat av: kaneli

Låter sjukt spännande!

2014-02-02 @ 11:52:43
URL: http://spicegirl.ratata.fi
Postat av: Nora

Jag och mina 2 vänner ska ju också dit! Eller i alla fall, hitills planerat, Vietnam, Kambodja och Thailand!

Svar: Åh fantastiskt! Tror det kommer bli svinfett!
Rebecca Larsson

2014-02-02 @ 15:02:15
URL: http://radarmagazine.se/curtis

Write here:

What's your name?
Be remembered?

E-mail: (will not be published)

URL/Website:

Your words here:

Trackback
RSS 2.0