February through InstagramAtt rädda vilsna baggar har blivit en daglig syssla, jag och Joachim bokade äntligen biljetten vidare från Mission Beach, jag ritade under regniga dagar.
 
Jag fick för mig att laga kikärtsbiffar, flätade håret, åkte på utflykt till ett berg och fotade färgglada buskar.
 
På wallaby and cassowary spotting tour, en pytteödla, vid stranden på efter en regnskogspromenad, fick fint brev med kort på Terese. 
 
Vi hade poolparty och lekte lekar i poolen med ett paket på 2 kg glass som vinst, Joachim läste och jag läste, sen så hittade vi ett chiliträd och de var dödsstarka!
 
Jobb på hostelet som innebar att måla möbler, jag fick brev av mamma med gottigt, Lucia har en polaroidkamera så jag fick ett fint gruppfoto under en fest och så vår nya kasuar som hälsar på titt som tätt.
 
Slutligen så lagade Joachim thaimat i världsklass och jag räddade en fågel som efter att ha flugit in i ett fönster var i chock och fick lugna sig lite på gräsmattan för att sen flyga iväg som en glad fågel gör.
 

27th of February


Den här lilla parveln flög in i ett fönster i köket idag, som tur var kunde jag få tag i den där den satt på golvet i chock. Jag satte ut den på gräsmattan och när den lugnat ned sig och andades normalt igen efter en kvart flög den vidare! Så fint litet djur.25th of February
23rd of February


I brist på annat så kommer här lite bilder på mat. Det har varit en bra matvecka för Joachim lagade rårakor och vi åt vår första avokado sen vi kom hit! Sen så fick vi höra om ett chiliträd tio meter från hostelet så jag gick dit och plockade en handfull, de använde vi när vi gjorde wraps. 

Looking for AlaskaJag har precis läst klart Looking for Alaska av John Green. Den höll mig i ett fast grepp sedan första sidan och tog mig ungefär fem dagar att läsa klart. En väldigt bra och sorglig bok och nu ska jag sätta mig och läsa The Fault in Our Stars, även den av John Green.

OBS spoilervarning!


❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈


❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈


❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈


❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈


❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈
Äntligen bokkärlek


Det händer inte så mycket här förutom jobb. Vi peppar mycket på att åka härifrån och vidare till de vilda koalorna på Magnetic Island den 9 mars! Här är iallafall lite bilder från någon vecka tillbaka.

Vi gick och åt thaimat och drack lite öl i min koja innan.

Joachim hade finkläder.

Har äntligen fått bokkärlek efter 20 år av okunskap! Nu älskar jag att läsa men det kanske är för jag hittat böcker som intresserar mig och som jag kan känna med. Att jag kan ha böcker på min iPad är världsbra när man reser. Nu läser jag Looking for Alaska.

Ett vägarbete.

En gigantisk nattfjäril som var kanske 30 cm mellan vingarna yttersta kant. 

Jag och Joachim matade sköldpaddor alternativ en väldigt stor fisk. Efter ca fem minuter hade jag runt 20 myggbett så vi åkte.

Jag har skrivit och skickat brev till Sverige.

Sen så kom Hugo (som vår kasuar officiellt heter) på besök igen och var jättenyfiken på alla gäster.


Bonsaiträd i havet


Idag var jag och Joachim lediga fram till tre så vi gick på en regnskogspromenad tills vi kom fram till den här stranden. Här hamnar skuggan ibland rakt under en och här finns det något som liknar bonsaiträd i havet.
The God of small thingsHär är en ganska så fantastiskt skriven bok som jag läst. The God of Small Things heter den och här kommer lite text ur boken som jag tyckte speciellt mycket om.❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈


❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈


❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈


❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈


❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈❈
Konstant regn


Det regnar konstant här men det är helt okej. Regnat svalkar mycket så det är fint. Joachim kom på idag att vi lyckats pricka in regnperioden i Thailand också! Vi lyckas pricka de flesta regnperioder men då kanske det inte är allt för mycket turister och allting blir ännu billigare än vanligt. 


Kasuarsällskap


Idag kom en kasuar och hälsade på vid hostelet! De är världens konstigaste djur och de levde tillsammans med dinosaurierna.
Kikärtsbiffar och couscous


Jag slog på stort (för att vara mig) och gjorde egna kikärtsbiffar då det är ont om protein i min kropp. Jag freestylade lite och de blev faktiskt riktigt goda. Därmed tänkte jag skriva ned receptet, så att jag kan komma ihåg det och kanske dela det med andra. 


2 burkar kikärtor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
En sked créme cheese
Mjöl tills det går att forma biffarna utan kladd
Salt och peppar


Först så mosade jag alla kikärtor, sedan blandade jag i lök och vitlök (rått). Sedan i med créme cheese, mjöl efter behov och salt och peppar!

Sedan stekte jag på ganska låg värme ganska länge tills de fick en fin stekyta. Till couscousen hade jag lite soya och chilisås.  


Cyclone season


Jag som tänkte göra en dramatisk film med mobilen när cyklonen skulle komma. Den kom aldrig och filmen är ganska kort och tråkig. Till en början var vinden stark och spännande men den reste vidare längre söder ut. Idag kom det dock ett riktigt åskväder så det fick vara med. Man kan se blixtar som blinkar till hela tiden. Naturkrafter när de är som bäst.Världssämst kvalité och ljud men jag har bara mobilen att filma med. Min nästa stora investering ska bli en ny systemkamera som man kan filma med. Om man tittar med den bästa kvalitén ser man iallafall nästan vad det föreställer.


RSS 2.0