Från Thailand till Laos med Slow boat


Sådär, nu har vi varit i Laos i två dagar. Vi tog en båt som tar två dagar att åka från Chiang Khong i Thailand till Luang Prabang i Laos. Vi åkte längs med Mekongfloden och det var helt magiskt med berg runt omkring. Här är lite bilder från kvällen innan vi åkte och den första båtdagen.

På bussen påväg till båten.
Utsikten från vårt hostel.

Världsbra kakel överallt! 

Våra vänner vi träffade påväg till båten. Josh, Leoine och Lina bakom Joachim som inte syns på bilden.

Vi drack Beerlao och tittade på solnedgången från taket.

Vi vaknade morgonen efter för att bege oss till båten och köpa frukost.

Vid floden hade fjärilarna samlats och ibland flög alla upp så det blev som en explosion.Slow boaten och utsikten längs med floden.

Vi kom fram hit där vi skulle övernatta. En stad jag inte minns namnet på men där fanns en indisk restaurang som hade världens godaste spenatgryta och en katt med en svart nos.

Här stannade vi för att sova.

En fjäril som verkligen, verkligen, verkligen såg ut som ett visset blad.


På morgonen satte vi oss i båten igen vid nio för att åka vidare. Väl framme i Luang Prabang i  Laos så checkade vi in på vårt hostel och sedan gick vi mot nattmarknaden för att äta middag.

Kommentarer
Postat av: Beatrice

Asien verkar som en dröm. Både vill dit, och vill inte dit pga dels kostar det så mycket och dels känns det som att man blir en sån typisk turist som kommer dit som svensk och bara liksom festar och sånt. Det känns som att man exploaterar människorna och deras kultur liksom. Det är känslan jag får av allt som har med Asien att göra, men naturen är så vacker och människorna verkar samtidigt så trevliga och gästvänliga. Man blir så kluven.

Hur funkar det egentligen? Är det okej, och beror det kanske lite på vad man hittar på när man väl är där? Finns det mycket utnyttjande av asiater när man kommer som turist, eller är de bara allmänt trevliga?

Svar: Alltså ja. Fattar din tanke med Asien och det är tyvärr lite så. Men du får ju själv bestämma hur du vill bete dig när du är här. Jag är verkligen ingen person som festar och bor helst i ett privat rum, inte dorm, för att slippa sånt. Såklart är det mycket turism men som sagt du får själv välja vart du vill åka och så. Ja, väldigt många här är svin och as som inte kan bete sig och ofta får man skämmas som västerlänning här då många åker hit för att festa. Man får bita ihop och göra sin egen grej istället. Alla som jag träffat som bor här är helt fantastiskt trevliga och snälla så det överväger. Såklart är det annorlunda att komma till en helt annan kultur men såklart måste man respektera den och följa alla regler som att bära vissa kläder i tempel osv, det är en självklarhet och alla följer den.

På vissa ställen, eftersom de flesta lever på turism, så kan man få för lite pengar tillbaka, eller betala mycket överpris för att ta sig någonstans eller bli bestulen på saker, men så är det väl överallt. Man får ta eget ansvar och hålla koll på sina saker och räkna pengarna ofta men självklart är det inte mycket pengar det handlar om så egentligen. Men som sagt, de flesta lever på turism, speciellt i de större städerna. Men i övrigt är nästan alla här väldigt trevliga och snälla och vill inget ont alls.
Rebecca Larsson

2014-04-10 @ 22:55:19
URL: http://herbariumet.blogg.se
Postat av: Joanna

En sån jäkla mysig blogg du har och man kan ju inte låta bli att längta till varmare breddgrader!!

Svar: Åh tack vad fint!
Rebecca Larsson

2014-05-02 @ 19:04:33
URL: http://flyingbird.webblogg.se

Write here:

What's your name?
Be remembered?

E-mail: (will not be published)

URL/Website:

Your words here:

Trackback
RSS 2.0