September through instagram


 
 

30th of September


Idag stekte jag och mamma lite ägg, gjorde lite kaffe och begav oss ut i skogen. Såhär såg det ut. Vi stannade högt upp på ett berg, där man var lika långt upp som de högsta tallarnas toppar, och där drack vi kaffe och åt vår matsäck. Jag tycker verkligen om skogen, det är så tyst och luften är så ren.

 

29th of September


Idag åkte jag hem till Marie på Solvik. Det var dags att plocka ihop för hösten och vintern. Vi eldade grenar och grillade snällkorv, sen så fikade vi också med muffins och kaffe. Här är lite bilder på hur det ser ut inne i huset och nere vid vattnet på andra sidan vägen. Jag gav också tillslut med mig och gav Marie tavlan jag målade av hennes hus i slutet av gymnasiet, även om jag inte riktigt tycker om den, så hon blev jätteglad.

 

28th of September


Oj, här är nog mitt första inlägg någonsin om hur jag ser ut idag. Spännande och lite töntigt. Här är jag iallafall, trots allt, iklädd svart, fejkmartens i fejkskinn och guldkedja. Idag ska jag lyxäta på stan och dricka öl. OBS tror jag trots allt gillar den här årstiden, så fantastiskt ljus hela dagen, och så gillar jag att ha byxor och kängor. Om 20 dagar flyttar jag till Australien.

 

27th of September


Här är lite foton från de senaste dagarna, jag har till exempel druckit kaffe och planterat en valnöt. Jag har även druckit exotisk öl från Systembolaget, haft vackra kvällar och vackra morgonar med Joachim (hjälp vad han är fin), jag har vandrat i kängor och vinterkappa och så har jag ätit lite plommon och äpplepaj hos min syster.

 

24th of September


Sedan Robert dog så dog jag också, i hjärtat. Jag har känns mig ganska tom innombords men jag har ändå fotat en del, men det är saker som inte kommit upp här eller blivit av att göra något med. Så här kommer en liten recap, en blandning bilder från de senaste veckorna. Jag har gosat mycket med Hugo, som fortfarande tittar över axeln och verkar känna sig lite ensam eller uttråkad. Jag har fikat med Joachim och druckit öl med Joachim, testat nya sorter på De Klomp här i Linköping. Sen var jag ju hos Terese men det har jag redan berättat om. Idag plockade jag lite röda bär för att välkomna hösten. Jag har även tillslut plockat fram vinterkappan för att inte frysa ihjäl när solen går i moln. Sen så lyssnar jag på det här: CocoRosie – Lemonade - Edit och det här: Jeffrey Lewis – Don't Be Upset.

 

21st of September


Idag fyller Terese 20 år! HURRA! Jag och Joachim åkte hem till henne för att äta lunch och fika, och för att fota upp en svartvit rulle. Jag hade sytt ett linne i samma tyg som min klänning till Joachim och vi kunde matcha. 
Jag tog cirka noll bilder med den digitala kameran från kalaset men här är iallafall maten. Resten använde jag min analoga eller mobiltelefonen.


Här är några av våra fina digitalmoment vi haft tillsammans (eftersom blogg.se endast tar 8 GB så fick det tyvärr inte plats mer), ÄN SÅ LÄNGE. Känns så sorgligt att inte ses som om man aldrig mer någonsin kommer att ses. Blir helt öm i hjärtat av det här.
 

20th of September


Mamma och jag tog en runda bland alla gårdsbutiker i närheten. Vi fikade på ett vedungbageri bland annat. Annars skriver jag mest brev, jag var tvungen att putsa upp min skrivmaskin efter att jag satt hemma hos Terese och insåg hur kul det är att skriva brev med en skrivmaskin. Som tur var fungerade fortfarande färgbanden och snart skall jag skicka iväg ett antal brev. Här är iallafall några bilder från dagen.

 

20th of September


Jag har nu framkallat två rullar. Här kommer några bilder från den första rullen. De flesta finns annars på min tumblr där jag samlar alla mina analoga som jag tycker bäst om. De finns HÄRFrån den andra kameran blev det inte så många som jag tyckte om, men här är några iallafall.

 

19th of September


Presenterar här stolt (hybris) min första egensydda klänning som jag någonsin blivit nöjd med. Jag har aldrig haft tålamod innan men idag ville jag verkligen att det skulle bli bra. Nu håller jag på att sy ett linne till Joachim med samma mönster så att vi kan matcha. Hoppas på många matchande klädesplagg framöver och att sy kläder av reatyg kanske ska bli min nya hobby.Idag är det även en månad kvar tills jag flyger till Australien, Cairns med Joachim. Blir helt killig i magen av nervositet när jag tänker på det. Det ska bli så himla fint att äntligen få göra något med ens liv, inte längre sitta och vänta medans alla andra sedan länge flyttat härifrån och börjat leva sina liv.
 

18th of September


Vi var tillbaka på Munka Folkhögskola och på måndagen tog jag över Tereses ateljé. Jag målade en tavla som jag blev okej nöjd med. Vet inte om håret är rätt färg, jag gillade när det var nästan vitt. Men jag får se om jag gör något åt det.
 
När Terese hade slutat gick vi på promenad, vi hittade en liten skog med en bäck. Vi gick genom ett hav av giftblommor och kom fram till två biodlingar. Vi handlade även lite mat och gjorde pastapytt med kikärtor, lök, majs, zuccini och tomater.

På tisdagen var det dags för mig att åka hem och det var för sorgligt. Terese gick i skolan till fyra så jag satt på hennes rum mest och skrev brev på hennes skrivmaskin.


Sedan gick vi en promenad och köpte glass i höstvinden, sedan tog jag bussen tillbaka till Hässleholm för att ta snabbtåget hem till Linköping.
 

17th of September


Dag två av Skåneäventyret så tog vi pågatåget till Lund och jag blev helt mjuk och blödig av att vara i Lund igen. Det är nog min favoritstad i Sverige, tänkte mycket att jag jag bara skulle ta cykeln hem till Gamla Dalbyvägen där jag bodde när jag studerade konsthistoria, men där fanns ingen hem för mig. Så det var väldigt sorgligt, men samtidigt jättefint att få vara där igen, i Botaniska trädgården bland alla dahlior. 


Det första vi gjorde var såklart att gå på Södra Esplanadens lördagsloppis! Jag köpte inte speciellt mycket, men mitt bästa fynd var två stycken engångskameror som man kan ha i vattnet! Perfekt för Australien och dess färggranna korallrev!


Sedan gick vi till Botaniska trädgården för att träffa Emma! Jag var såklart tvungen att ta ett självportätt på knarktoan. Jag fotade mest analogt i Botaniska trädgården så de kommer upp så småningom.
När vi hade fikat veganska snickerskakor och druckit saft åkte jag och Terese till en lägenhet där vi bodde för att laga kikärtsgryta och dricka öl/cider. 


Vi flätade hela Tereses hår och spelade yatzy, sedan gick till till Smålands Nation och dansade och hade det festligt. 

På söndagen var vi trötta i fötterna och mest hela kroppen. Så vi gick ut för att fota lite analogt, båda har nu en svartvit rulle i så vi väntar på solsken och letar mönster.


Sedan, vid fem så packade vi ihop våra saker och vandrade tillbaka till pågatåget. Vi tog lång tid på oss och gick en extra fin väg.


Sen kom vi till internatet igen och åt mer spenatsoppa och såg på Bring it on, ha!

16th of September


Här kommer lite foton från första dagen i Skåne, på Munka Folkhögskola i Munka Ljungby, precis vid Ängelholm. Invecklat det där. Jag har fotat mycket analogt så det finns väldiga glapp i tiden här men ju mer analogt desto bättre.

Jag drog min väska längs grusvägen och tog tåget till Hässleholm och bussen till Munka Ljungby.


I Skåne finns fina majsfält. Tyckte det var exotiskt på något sätt.


Innan vi åkte vidare för mat snokade jag lite i Tereses rum som är fyllt med fina saker.


Efter Tereses lektion gick vi till Bäckastugan, en jättefin stuga som hyrs ut till några konststuderande som bor där tillsammans med Sten, på bilden under. Hon (JA STEN ÄR EN TJEJ) var världens finaste lille kattunge. I Bäckastugan lagade vi spenatsoppa tillsammans som var fantastisk!Det var första dagen i Munka Ljungby, på lördagen åkte vi till Lund för att snylta på billig öl och billiga drinkar den sista månaden av studentkortets giltighet.
   

15th of September


Har flytt till Skåne och Terese. Går på Lundagator igen med en Lundafalafel i magen. Testar folkhögskolelivet och internatlivet, vilket än så länge är fantastiskt. Fotar upp svartvita rullar med min nyaste Canon och vi dricker oss fulla och dansar av oss på Smålands Nations glittriga dansgolv. Hela hår förvandlas till en djungel av små flätor och vi bryr oss inte ett piss för vi glittar (fysiskt och psykiskt) bland köttätande moderater med dåliga argument.  
 
Här är en bild från mobiltelefonen. På tisdag återgår jag till den riktiga världen igen men då ska jag sy en klänning. 
 

12th of September


Jag är tom, tom, tom. Det känns som att hjärtat ekar innuti mig. I mitt huvud spinner gårdagens förlopp om och om igen och jag blir lika ledsen som då, om och om igen. Känner hur magen vrider sig innuti mig medans min vetskap om att du ska dö långsamt blir mer diffus och det känns som att jag försvinner en stund medans vi tittar på röntgenbilderna som ska föreställa dig. Din mage är fylld av vätska och av dina lungor återstår bara en tredjedel. Du kan knappt andas och vi ställs inför ett ultimatum och vi bestämmer över tårar hur du ska sövas ned för alltid. Vi gråter med ditt huvud i våra händer medans du faller längre och längre ner i sömnen. När hjärtat slutat slå läggs du i en kartong och kommer så småningom att stelna i en vacker position. Dina ögon sluts aldrig, det är något jag lärt mig. När katter dör, sluts aldrig ögonen. Väl hemma lägger jag mig i sängen för att sedan inte komma upp på fem timmar tills jag bestämmer mig för att åka och plocka fem solrosor att lägga över hålet i jorden där du finns just nu. Tillsammans med mina två dvärghamstrar, där det om vintern växter många snödroppar. Det känns konstigt att en av ens livsvänner aldrig mer kommer komma in och spinna mig i ansiktet, men du har din bror kvar. Han visste att någonting var fel, han kunde känna det genom lukten. Då de det senaste året blivit fruktansvärda ovänner och allt som sas var fräsningar. Det känns konstigt att inte kunna ropa "kissarna" eller prata om de som "Hugo och Robert", nu återstår endast Hugo och jag tror inte jag har förstått det ännu. En sorg som känns som den tyngsta av sorger har infunnit sig i mig och jag tror att den kommer stanna för alltid. Den översta bilden är från den 10 september, två dagar sedan. Du somnade in den 11 september, en dag senare. Det känns overkligt, men det var det bästa som kunde hända dig. Verterinären sa att annars skulle tumören tagit över dina inälvor och du hade kvävts till döds. Jag älskar dig för alltid och du kommer alltid vara en av mina mest trogna och värdiga vänner.

 

11th of September


 
HALLÅ LISTEN UP. Här kommer en liten snabb bloppis. Jag kommer sätta ett pris men tar även emot förslag om det skulle vara så. Frakten betalar du och jag skickar plaggen hem till dig. Så, här kommer lite som jag tänkte bli av med innan jag flyttar till Australien. OBS katter i hemmet. (Blev kanske lite overkill med alla paint-rosor som jag ritade, hehe men så kan det gå!) Frakten kommer bli ca 36 kr/plagg.

Maila mig på rebeccalarsson@hotmail.se angången adress så mailar jag tillbaka mina kontouppgifter!

En spets t-shirt som är ungefär som en magtröja, några centimeter längre kanske. Detta är baksidan på den för att vosa knapparna längs ryggen. 

Ett svart skjortlinne från H&M tror jag.


Blommigt linne från Monki, knappar längs hela framsidan.


Typ mitt vackraste plagg men jag har aldrig använt det. Tycker inte riktigt om när det är helt genomskinligt. Jag har alltså två stycken. Den ena med blomspets och den andra med fjärilar. De är magtröjor och man knäpper dem i nacken. 70 kr/st för att jag egentligen inte vill bli av med dem.

Svart långklänning i sammet. 

Sammetsleggings från Monki.


Sammetskjol i svart, knälång.
 

10th of September


Ännu en tag-ett-foto-varje-hel-timme, eftersom mina dagar flyter ihop till en sörja.

11:00 Drack morgonkaffe i det bästa ljuset.
 
12:00 Målade naglnarna vita och matchade med vita rosor.
 
13:00 Åt lite lunch med tomat, kikärtor, avokado och sallad.
 
14:00 Hittade en vän som trivdes på mitt finger.
 
15:00 Sitter framför tvn och gnuggar mig i ögonen av trötthet.
 
16:00 Fotade lite kläder och ritade lite rosor i paint till en kommande bloppis.
 
17:00Hämtade ett guldigt kuvert i brevlådan som var ett brev från Caroline.
 
Resten av kvällen kollade jag på fotboll och drack kaffe samtidigt som ljuset gjorde det omöjligt att fota något.


7th of September


Idag har jag varit på vinprovning. Vi cyklade dit eftersom det bara tar två minuter. Eftersom den här mannen ungefär är vår granne (alla inom en radie på 2 km är ens grannar om man bor på landet) så fick vi smaka på alla sorterts vindruvor och vandra runt lite i växthuset. Jag var såklart överväldigad över hur ljuset föll in bland plantorna snarare än att sippa på vinet. Här är lite bilder från vinduveodlingen där provningen hölls.

 

5th of September


Tänkte att jag skulle göra en sån där "tag-ett-foto-varje-hel-timme" igen, eftersom det var väldigt festligt. En annan anledning är att jag ofta är uttråkad så det är en utmärkt underhållning som håller hela dagen. 

11.00 Vaknade och drack kaffe till frukost. 
 
12:00 Gick på en lång promenad till solen gick i moln. Träffade dessa fina och hängde där en stund.
 
13:00 Hittade en liten död sork och tänkte att det var för sorgligt så jag gav den lite rosor.
 
14:00 Åt lite mat. Någon slags grönsaksgryta och quinoa.

15:00 Snacksar lite tomat från trädgården.
 
16.00 Utmanade ödet och lade mig i hängmattan som jag ramlat av från x antal gånger.
 
17:00 Satt ute och ritade självporträtt, drack kaffe och lyssnade på ljudbok.
 
18:00 Mamma kom hem med jättemycket kantareller.
 
19:00 Jag lagade lite äggröra med purjolök, zuccini, tomater och kantareller.
 
20:00 Gamla fallna grenar eldas upp från alla nedsågade almar i vår trädgård.
 
21:00 Jag dricker mer kaffe och nu börjar Broadchurch.
 

4th of September


Dessa är från min nya Canon, testrullen.

 

3rd of September


För ett tag som fick jag en förfrågan som löd som följer: 
"Jag är intresserad av att börja fota analogt, men kan inget om det. Kan du tipsa om kameror, film och dylikt i nåt inlägg nån gång?
".

Tänkte därför att jag skulle presentera mina kameror med tillhörande foton och berätta lite om vad jag tycker är bäst när jag fotar analogt.
Här är de kameror som jag främst använder och två bilder som är tagna med kameran:

Här är min Konica Autoreflex som jag köpte på en loppis för några år sedan. Den var min trogna vän väldigt länge tills den började släppa in lite för mycket ljus vilket gjorde de flesta bilder värdelösa. Men ibland använder jag den ändå, speciellt när jag har en film med 200 ISO. Dessa filmrullar ger inte lite mycket ljus eller brus som de jag har flest av, 400 ISO.


Här kommer två bilder som jag tagit med kameran, den första när kameran var i sin bästa stund och jag älskade den. Den andra bilden när den började bli lite krasslig men älskade den ändå.
Jag gillar ju de flesta bilder ändå, men om man jämför kvalité så kan man se försämringen.

Här är min lilla Chinon Monamisom har varit min mammas och den gillar jag jättemycket! Den är liten och lätthanterlig. Och så har den blixt, det är det bästa. Det enda som man ska ställa in är avståndet vilket var lite svårt i början men nu har jag lärt mig att veta ungefär avståndet mellan mig själv och motivet.


Här är två bilder från den, den första med blixt och den andra i dagsljus.


Det är även den här lilla Chinon som jag använder när jag ska dubbelexponera, vilket innebär att man fotar upp en rulle, rullar sedan in nästan hela i behållaren igen, det ska sticka ut en stump av filmen (det brukar alltid klicka till två gånger innan filmen är inne, och vid det första klicket släpper den från där den sitter fast, det är då det är dags att öppna, så att inte hela åker in. Eller att öppna den för tidigt så att filmen blir ljusskadad, men får liksom ha lite feeling och lyssna noga efter det första klicket) så att man kan ladda den på nytt. Jag tänker ofta att jag ska ta första rundan med till exempel blommor, arkitektur eller så, sen nästa omgång på människor. Här är några exempel tagna med Chinon Monami:
 

Min tredje kamera är en alldeles ny vän, som jag idag framkallat den första rullen med. Det är en Canon A-1som är lite mer digital än de två andra. Man kan till exempel välja att exponeringen ska ställas in automatiskt vilket kan vara praktiskt ibland. Men det är roligast om man gör allt sådant själv, vilket man kan. Den här kameran har mycket valmöjligheter. Jag köpte den på tradera för ganska dyrt eftersom jag vill ha en som fungerar perfekt lagom till min resa till Australien. 


Alla dessa kameror laddas med 35mm film som finns att köpa i de flesta fotobutiker. När jag ska framkalla beställer jag alltid endast negativen eftersom jag har en negativskanner som fungerar jättebra. Det kostar endast 59 kr och går att få klart på en timme. 
Här är två bilder som jag skannat in idag, från testrullen:
 

2nd of September


Fotograferade Natalie idag. Främst med min nya analoga Canon, imorgon ska den framkallas. Fler bilder då. Här är iallafall en drös digitala!

 

August through instagram


Här kommer världens längsta bildserie med bilder från min instagram, augusti månad.

 

1st of September


Var i Stockholm torsdag till söndag för att gå på Popaganda, vilket var fantastiskt. Hade inte alltid min digitala kamera med mig, men här är iallafall lite blandade bilder från dessa dagar.
Först kom jag till Carolines lägenhet där jag hängde tills hon slutade skolan klockan fyra. Detta är vad jag gjorde i min ensamhet.


Sedan kom Caroline och vi åt pizza. Här kommer lite bilder från första festivaldagen:
 
 
Insåg nu att jag inte fotade något band. Däremot filmade jag en del eftersom jag tänkte ta upp det här med små sammanfattande videoklipp igen! Det var ju en väldigt trevlig grej. Den andra dagen på festivalen hade jag bara min nya analoga kamera med mig, fortfarande med testrullen, får se när den är klar om det blev något. Främst av allt brydde jag mig inte speciellt mycket om att fota eftersom jag var upptagen med att samla minnen med Jens Lekman, Håkan, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Makthaverskan, Syket och Hot Chip. Här är iallafall den sista bilden på Terese när vi kommit hem efter en heldag med fantastisk musik.
 
 

RSS 2.0