31st of MarsVita bönor i tomatsås och ägg.

Våffeldagan och en liten pizza.

Hemhemma kan man äta lyxfrukost med frukt och så. Sedan får man spaghetti med svampsås och parmesan.

Två frukostar. En med avokadomackor, scambled tofu med svamp, sparris och tomater och kaffe. Och sen en tallrik fil.

Lite från vårt påskbord. En sallas med melon, halloumi osv. Skagenrörarullar (vegan), kolatårta och vegansk finkorv.
 
 

27th of Mars


Jens Lekman – I Saw Her In The Anti-War Demonstration

27th of Mars26th of Mars26th of Mars


Här är lite analoga bilder från Skanör.


26th of Mars24th of Mars


Igår var jag i Skanör, som ligger i Skåne, vid kusten. Jag åkte dit för att fota Joachims kör med min analoga Konica. Det var hemskt kul och jag hoppas bilderna var bra. Huset de bodde i över helgen var fantastiskt så där tog jag många analoga också. Jag ska lämna in två rullar imorgon tänkte jag, så hoppas jag att de ska vara bra.
Jag hade bara den analoga med mig, så jag fick fota med mobilen också. Såhär såg det ut:

Här är några från kören springandes. Det var tema ylle så även om det blåste en del vid vattnet var det skönt när solen kom fram.

24th of MarsEn spaghetti med tomatsås och en efterrätt.

En frukost och en middag, spaghetti med broccolisås.
Ris med currygryta, fika.

Två likadana frukostar. Avokadosarna är som bäst när de legat och mognat med gröna äpplen i tre dagar.

22nd of Mars


Här är allt jag åstadkommit på senare dagar. Behöver socialisera mig. Ungefär nu. Tack.

22nd of Mars21st of Mars20th of Mars20th of Mars19th of MarsLite från senare dagar. Jag har köpt en ny katt-tavla som är ganska ful. Har grävt mig ner i arkivet på skolan efter det analoga fotografiets historia. Har även börjat på en målning med akryl, men ska göra om den i akvarell istället. Har en världsbäst idé!
Har även trotsad fördomar och gått till Malmö nation.

Kollar mycket på The Walking Dead just nu så är upptagen ofta med att kolla på det än alla andra tusen saker jag borde göra. Och så fotar jag nästan bara analogt nu för tiden eftersom jag har min skanner.
Världsbäst. Den 26 mars ska jag hämta ut min svartvita rulle som legat och väntat jättelänge på att bli framkallad. Jag minns inte riktigt vad som finns på den förutom en dag i Botaniska Trädgården i Lund och lite från Paris, tror jag.


18th of MarsTvå glamorösa frukostar med tomma ölflaskor från två gårdagar (kan man säga gårdagar?)

Spaghetti och tomatsås, alkohol.


Kan endast konstatera att vår mat inte existerar den här veckan. Fuck life. Det enda vi orkat handla är mjölk, kaffe och alkohol. Bra studentliv


15th of Mars


Kan man följa dig på instagram?
Javisst, där heter jag uppreisn
Där finns en salig blandning av till exempl mat, konst vänner eller fina stunder.


Hur är det att bo i Lund? 
Lund är en fanstisk stad som jag trivs jättebra i. Jag har alltid velat bo i Malmö eller Lund så det var ett stort steg att flytta hit och jag har inte stött på ett enda dåligt med den här staden. Dock så tror jag att om man kommer hit och inte studerar på Lunds Universitet så kan det nog vara lite tråkigt. Den här staden verkar ha anpassat sig efter studenterna, vilket för oss studenter är perfekt. De alla nationerna som är utspridda med klubbar ofta flera gånger i veckan, öl för 25kr, lunch för 30kr, osv. Utöver klubbar så arrangeras olika aftonar, till exempel var jag på Iransk kväll då de serverade Iransk mat och spelade Iransk musik. De har även bara vanliga barer. 
Om man inte kommer hit som student finns Arimans som är en väldigt trevlig bar men dock ganska dyrt, speciellt när man är van vid 25kr öl.
Här är från en 80-tals kväll på Wermlands Nation och en Quiz med Tankesmedjan på Sydskånska Nationen här i Lund.
Lund är såklart bäst på våren/sommaren, men det är väl de flesta städer. Det är festligt att cykla omkring bland kullersten och gamla hus. Universitetsbyggnaderna är spridda över nästan hela Lund och här finns ju Stadsparken och Botaniska trädgården. Stadsparken är tydligen populär under Valborg. Jag har själv aldrig varit med om ett valborgsfirande här i Lund men det ska jag i år. Om man är brutal ställer man klockan tidigt och tar sig till stadsparken vid åtta för att börja dricka öl, ha!
Botaniska trädgården är kanske den bästa platsen jag vet i Lund, på sommaren iallafall. Där finns en HEL avdelning med olika Dahlior, helt fantastiskt!

Lund på sommaren.

Gjorde det ont när du tatuerade dig? 
Alltså, det var min första tatuering så mina förväntningar var döden. Så därför blev jag positivt överraskad. Mne det är typ en brännande känsla snarare än smärta, skulle jag säga. Efter ett tag domnade armen bort och så, och jag tyckte skuggningen var värre än den som gör raka linjer. Men som min syster sa, det är bara en tid av konstant brännande känsla, sen, när allt är klart glömmer man direkt att det någonsin gjort ont. Och det är verkligen värt det.

Berätta om hur det är att plugga konsthistoria! är det svårt? hur brukar uppgifterna och lektionerna se ut?
Ja, nu är jag ju på min andra termin. Men den första terminen heter Grundkurs, och det är verkligen en grundkurs. Man går igenom steg för steg de olika epokerna i tidsordning. Om man gått konsthistoriakursen på gymnasiet kan man kanske säga att det är en sammanfattning av den på Universitetet. Man går in mycket djupare nu. Jag tyckte den var jättebra som grundkurs och väldigt intressant. Vi åkte på mycket resor, till exempel till Danmark till Statens Museum for Kunst tre gånger och till Lousiana en gång. Även många besök på till exempel Skissernas Museum i Lund osv. Tentorna var i form av hemtentor, vilket var ganska skönt, man kunde sitta hemma och läsa och skriva i lugn och ro, ingen stressande salstenta. Hemtentorna består av olika frågor som man ska besvara med hjälp av kurslitteraturen. Ibland får man även en analyseringsuppgift som man förbereder när vi åker till museum.
Den kurs jag går nu är en fortsättningskurs på den jag gick förra terminen, den här är dock lite annorlunda då det är mycket muntligt. Vi pratar just nu om olika sätt att analysera en bild eller film eller så. Vi har även pratat lite om Freud och olika andra filosofer/teoretiker/konstnärer. I april ska vi även på en resa till Berlin(!) vilket kommer bli fantastiskt! Föreläsningarna ligger på morgonen, två timmar, sedan kan det vara grupparbete eller så, men ofta är det två timmar per dag jag lägger i skolan. Man får lägga resten till att läsa alla böcker. Det är extremt mycket kurslitteratur, ofta på engelska. Det var väldigt svårt för mig i början att komma igång men nu har jag nästan vant mig att läsa på engelska.
Det jag anser är bäst med de här kurserna är att man faktiskt får åka på olika resor och se verk i verkligheten då det är mycket lättare att förstå olika saker. 
Här är från när vi var på Lousiana, en utställning med självporträtt, bland annat Frida Kahlo och Egon Schiele. 

Berätta mer om ert kollektiv!
Hm, jo vi är åtta stycken personer som bor tillsammans i en villa en kvart med cykel utanför Lunds centrum. Här bor jag tillsammans med min pojkvän Joachim. De andra som bor här heter Johan, Agata, Christine, Silja, Malin och Olle. Christine kommer från Irland och Silja kommer från Tyskland så man behöver ofta prata engelska. Här har jag bott sedan jag började plugga i augusti och trivs bra. Anledningen till att vi stannar här är väl för att det är så billigt, jag själv betalar 1500/månaden. Vi har lite bråkiga grannar som har tusen barn och tusen djur som det inte kan kontrollera vilket leder till vanalisering av bilar, sten på fönsterrutor osv. Förut brukade polisen sakta glida förbi utanför vårat hus eftersom det ofta är problem med grannarna men sen polisen körde över deras galna chihuahua så har de slutat. 
Annars är det väldigt trevligt i det huset jag bor i! Vi har husfester ibland som kan klassas som dödsfester av vissa, vilket man kan behöva ibland. Vi ser på film tillsammans, går promenader tillsammans, har ett fungerande städschema, så allt är bra och alla verkar trivas. Här finns några kattungar som jag städigt försöker ta kontakt med eftersom jag vill ha kattkompisar, men de är så skygga, jag misstänker att det är grannarnas skrik och deras icke existerande vilja att ge dem mat som gjort dem ledsna. Jag har iallafall köpt kattmat som jag ibland slänger ut genom fönstret när de leker på bakgården. Jag är numera den enda vegetarianen i huset, förut var vi en majoritet men nu mera en minoritet då folk flyttat ut och andra flyttat in. 
Ja, vad skall man säga. Jag la upp ett inlägg om hur det såg ut i kollektivet, det finns HÄR.

Här är vår bakgård en kall grå dag, och våra basilikor en solig dag.

Här är några utav katterna, åh.
Om det är något mer specifikt om hur det är att bo i kollektiv som undras kan man fråga.

Hej, hur fungerar din negativ-scanner?
Den är ungefär det bästa i mitt liv. Den är ganska otymplig men gör väldigt bra bilder. Man sätter bara fast negativen i en hållare, sedan skannar man och så har jag fått med ett program som gör att de konverteras till positiv direkt i datorn. Så nu kan jag fota mycket mer analogt, även om det kostar 50 kr att framkalla negativen här i Lund så känns det ändå väldigt värt det.
Här är några fler från den senaste rullen som jag skannat in med skannern:

13th of Mars


Här är tre av alla nya analoga foton jag skannat in med min nya negativskanner.
Helt fantastisk maskin.
Fler finns här: Min Tumblr


Jag känner någon slags hatkärlek till de brusiga blixtbilderna.

12th of Mars


Om någon vill så får den.

(får väl ta fram skämskudden annars.)

12th of Mars11th of Mars11th of MarsLyxmat med rotfruker i ugn och brunsås, Vegetarisk korv och stuvade makaroner.

En frukost.

Mycket tårta, här vegansk marsipantårta och vegkorv med bröd.

Här är den andra tårtan, jordgubbstårta.

9th of MarsFöre och efter tatueringen. Den högra är dock spegelvänd så den sitter på vänsterarmen.
HÄR ÄR RESULTATET:

Är förälskad i min nya vän.

7th of Mars


Saker som man kan göra dagen då man fyller 20 år:

Bli väckt tidigt för en fin frukost på sängen med amerikanska pannkakor, kaffe och juice. Man kan unna sig den stora kaffen och gå i sol och blåst.

Tog även en "pre-tatueringsbild" så att man kan se hur det såg ut innan. hehehe

Vandrade lite extra långsamt längs gatan mest för att jag kunde.

Åkte sedan hemhem till Linköping där jag möttes av en stirrig gammal vän, Hugo.

Blev sedan firad med mat och tårta och presenter. Bland annat akrylfärg i alla nödvändiga färger, tatueringspengar, en muminmugg och EN NEGATIVSKANNER(!)
Har därmed skannat in gamla bilder som:

Men även äldre bilder på mig och min syster när vi var små som min mamma tagit:

Mitt ständigt flygande hår tycks vara med på nästan varje bild förutom när jag bär en cool mössa eller keps.

4th of Mars4th of Mars4th of Mars


Idag tar jag vara på ännu en vårdag. Jag sitter på en stilla plats där vinden inte tycks existera. Solen värmer och jag märker hur den gör mig lycklig.
Jag läser "under det rosa täcket" och inspireras, i huset bredvid spelar någon trumpet och det låter hemskt.
Har nog aldrig trivts såhär bra med att vara ensam.

OBS andra saker som är fantastiska just nu:

  • Min samling av skriv/ritböcker är komplett.
  • Solen är här för att stanna och jag sitter och värms av den i timmar.
  • Har världens mest fantastiska men lite tajta röda sammetsklänning.
  • Snart får jag hänga med mina bästa kissar.

4th of Mars


På måndagen åt jag och Terese på Smålands nation här i Lund, vilket är världens bästa ställe. All mat ät vegansk och en portion kostar endast 20kr. Den här gången var det lasagne och kolsallad med granatäpple.

I tisdags hade en tjej i min klass ordnat med ett vinknytis, det var hemskt trevligt. Det fanns tusen olika ostar, vindruvor, kex, choklad, marmelad och olika sorters frukter. 

Lite pastarätter och så välkomnade jag och Joachim våren med finöl.

En frukost.

På lördagen firades min 20-års dag med Terese i Malmö. Eftersom jag åker hemhem när jag fyller år på riktigt den 7e mars. Världens bästa veganska buffé, Vegegården. Här är Terese vid den första rundan och vi var dödshungriga och lyckliga, sen kaffet och glassen efter all mat. AH

En söndagsvåffla eller två.
 

3rd of Mars


 

1st of MarsDet har varit ganska mycket vår och jag har mest velat tillbringa min tid ute. Har sprungit och gått till Ica flera gånger. Gått omkring bland årkar och så vidare. Här är en fin bok, fint golv, och min Sailor Moon-look.

RSS 2.0