26th of August


Här är några värdelösa analoga foton från min ganska så värdelösa kamera. Det här blir nog den första och sista rullen med den kameran. Det var meningen att den skulle bli geniala dubbelexponeringar men kameran lades åt sidan för en lång tid tills han hann glömma bort vad det var på det första varvet. 

24th of August


Har haft en längtan till skogen ett tag nu så idag åkte jag iväg för att plocka kantareller. Det är så skönt när man är själv i en stor skog, att inte riktigt veta vilken riktning som är vägen tillbaka till bilen och bara lyssna på ljud runt omkring. Fick dock hjärtattack när jag hörde något springa mot mig, såg sedan siluetten av ett rådjur och gick försiktigt därifrån. Här är lite bilder från min enmannautflyckt.

Här försöker jag febrilt demonstrera hur spindelnätet glittrade i solen. Dock utan framgång?

Allt var fint men hoppet om kantareller var på noll, tills jag var 10 meter från bilen och hittade iallafall en handfull som nog räcker till en kantarellmacka.

 

23d of August


Såg något på någons blogg som skulle kunna vara kul (läs: tidsfördriv). Här kommer alltså min torsdag, en bild för varje hel timme från kl 10-20, ungefär. 

10: Vaknade och sa hej till mina växter.


11: Hade orkat mig upp ur sängen, gjort kaffe och skurit upp melon.

12: Jag hade hunnit duscha och väntade på att håret skulle torka.


13
: Klappade Robert lite och väntade på bussen.


14: Här hade jag hunnit komma in till stan för att mötas av stadsfest och matmarknad. Jag som bara skulle till systemet fick armbåga mig fram. Hann även köpa thaimat till en stackars tentaskrivare som jag gick hem till Joachim med.


15: Sanna kom till trädgården där vi satt och hade det fint i solen.


16: Jag tog med Sanna på en runda med min analoga kamera. Alltså förklaring till varför hon sitter i en blombuske. Hehe


17: Olof kom och slog sig ned hos oss. Han hade en 2005skön-stil men LRF-kepa och Norrlands Guld.


18: Det här med ironikepan gick lite överstyr.


19: Vi satt i en skateramp som för tillfället stod i stan på grund av stadsfesten. Och så kom Sara och hängde med oss.


20: Sedan insåg vi hur lika de var så det var såklart tvunget att fotas. 


Sedan gick vi ner till Yngves och drack mer öl och då låg kameran mest i väskan.
 21st of August


Idag far jag på loppis helt själv. Lite såhär såg jag ut: 
 
Jag kom dit precis när folket höll på att packa upp, och tur var väl det. Direkt knep jag åt mig fem gamla skolplanscher för 40 kronor. När jag bar omkring på dessa guldgruvor var det var och varannan person som stannade mig för intresse av planscherna och oj:ade sig över hur billigt jag hade kommit undan. Hörde hur folk pratade om planscherna längst vägen förbi loppisborden. Fick även så kallade mördarblickar från solbrännsrynkiga, helt vitklädda kvinnor men arga blickar som granskade mig uppifrån och ned och stirrade bittert. Dessa skall jag nog hålla hårt i. Dock skall jag ju resa till Australien en längre tid så de får ligga hemma och vänta, eventuellt lånas ut för ett tag.
 

20th of August


 
Fixar lite grejer till Australien, skriver med silverpenna för att förstärka innebörden av att resa till andra sidan jorden med Joachim, lägger papper i ordning och antecknar i det finaste av anteckningsblock. Allt för att lugna nervösa men förväntansfulla nerver. Sitter också fastklistrad på tradera för att köpa mig en ny analog kamera. Mailar om analoga foton och får de mest vackra bilderna vilket nästan övertygar mig om att köpa alla. Här är några av bilderna jag fått mailat till mig, dessa är alltså inte mina egna:

 

19th of August


Framkallade idag två rullar från väldigt blandade och avlägsna tillfällen. Här är lite favoriter och de flesta andra finns på min tumblr. (Länk till höger i menyn)

För övrigt har jag nu bokat enkelbiljett till Australien! Far den 19 oktober till Cairns med Joachim och det kommer bli så jävla bra och skönt att slippa the cold swedish winter och bara glida omkring i klarblått vatten vid Stora Barriärrevet. FAN-TA-STISKT!


17th of August


Som tur var kunde jag hänga med Terese och fota upp ungefär en och en halv rulle med min gamla gode vän Konican som jag fann kärlek för igen, innan hon flyttar till Skåne och går på folkhögskola. Här är lite bilder från dagens roadtrip. Så småningom kommer fler analoga när de är framkallade och inskannade.
 
 
Här är två bilder från mobiltelefonen också som jag tyckte mycket om. 

17th of August


 

16th of August


Tristesslistan för dagens dåliga väder.


Vilket är ditt bästa sommarprat?

Jag har inte lyssnat på alla, men min favorit kommer nog bestå, Liv Strömquist. Hon är verkligen en fantastisk person som tar upp mensen i ett sommarprat, att det inte är något att skämmas eller vara rädd över. Väldigt bra och jag tycker de flesta borde höra hennes tankar om ämnet. Tyckte även om Kristian Gidlund, som berättade om cancern som drabbat honom. Jag tänkte först, att ämnet cancer har varit med väldigt länge, men hans sätt att berätta berörde verkligen och man fick en helt ny bild av det. Väldigt välskrivet och väldigt berörande.
HÄR finns Livs sommarprat, och HÄR finns Kristians.

Vilken är den bästa kombinationen av två saker du vet?
Har ju alltid gillar kombinationen ketchup och bearnaisesås(?) WHO'S WITH ME? Sen är ju såklart kaffe + vad som helst alltid ett vinnande koncept.


Vad gjorde du för exakt fem månader sedan?
Hm, väldigt oklart. Men jag satt i Lund och hade fyllt 20 ungefär 10 dagar innan så satt väl och drack finöl från systemet eller något. Nä, men det var säkert kallt och ruskigt i Lund så jag satt nog inne och kanske gosade jag med Joachim. Här är något jag hade lagt upp på bloggen den 19 mars så det kanske kan stämma?


Har du något onödigt du gör?

Ja, antagligen tusen saker, som att bita ihop käken jättehårt utan att märka det förräns jag får världens spänningshuvudvärk. Eller som att alltid ha med mig kameran och antingen glömma minnskortet i datorn eller att inte använda den på hela dagen för att sedan ha ont i hela kroppen för jag alltid packar väskan full med onödiga saker.


Kan du visa en bild på något jättebra?


Min lille kis Robert som blev påkörd och överlevde trots inre och yttre blödningar. När en katt har inre blödningar är det extremt kritiskt och man kan liksom inte göra något åt saken. Det enda man kan göra är att vänta eftersom katten måste läka sig själv, skaffa nya blodkroppar. Så fick han sitta i en liten bur för att inte hoppa omkring och efter 15 dagar av dödsskrik av att vilja gå ut och leka så fick vi veta hos veterinären att det blivit bättre och nu är han ute hela dagarna och dödar möss.
Här är en av de gånger han blev utsläppt från buren en liten stund, och sprang direkt upp i fönstret för att kika ut.

Vad är det sämsta med denna vecka?
Det har nog inte uppenbarat sig än då det mesta varit bra. Okej, kanske vädret, det har regnat och åskat hela veckan så jag hoppas jag får lite sommar snart när jag inte jobbar längre.


Vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?

Förhoppningsvis hinna träffa Terese innan hon flyttar till Skåne.


Vad ska du göra i höst?

Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag ska bo i Australien och jobba och resa. Allt kommer vara fantastiskt. Längtar ihjäl mig efter nya miljöer och att upptäcka nya saker. Vill inte stanna i Sverige eller mitt föräldrahem en sekund till.


Har du några planer inför slutet av sommaren?

Som sagt, förhoppningsvis flyttar jag till Australien i september.


Vad borde du göra men orkar bara inte?

Rita, eller det skulle jag orka om jag bara hade inspiration. Hoppas den dyker upp strax.
Vill fota analogt igen på riktigt, ha dagar ägnade till bara det. Vore fint att göra sådant igen. Men snart flyttar Terese och då kommer ingen förstå mig. 


16th of August


Hängde med mamma igår för hon skulle köpa blommor. Jag passade på att köpa en köttätande växt och en vattenmelon. Igår var det även lite festligheter i staden där jag befann mig. Två födelsedagar firades och vi drack öl och hade det bra i kvällssolen.

14th of August


Det känns som att min blogg blir mer och mer döende samtidigt som det blir tydligare och tydligare att jag åter igen är den mest ointressanta personen i världen. Så, alla mina fantastiskt många (10 ungefär) följare ber jag er om hjälp för att göra ett försök att rädda den här lilla parveln till blogg. 
Vad skall finnas att se i det här lilla, lilla hörnet av internätet?


13th of August


Eftersom åskan åter igen tog internet så kommer här lite bilder från de senaste dagarna. Jag var på Solvik där Marie har ett sommarhus som är så vackert. Jag och Joachim tog bilen till Omberg för att bada vid Stocklycke, men medan vi körde den ca en timmas långa bilresa började det regna och åska ju närmre vi kom. När vi kom fram var det höst och regn i luften så det blev inget bad. Men Omberg är fantastiskt ändå. Jag har även såklart hängt vid solrosfälten och snattat blommor till Joachim.

9th of August


Igår var jag på marknad och köpte på mig lite, hehe.

8th of August7th of August


Som sagt nedan, har framkallat en rulle från en tid tillbaka. Här är några som jag gillade, finns såklart på min tumblr där jag samlar alla mina analoga.

6th of August


Eftersom åskan för några dagar sedan dödade mitt internet kommer här en lite bomb från de senaste dagarna. Det har inte hänt speciellt mycket. Jag har jobbat, framkallat en rulle, varit ledig en dag, ja, inte så mycket mer än så. Pappa fyllde 50 för länge sedan så han har blivit firad med sushifest. Jag har även målat en bild till honom! Det var längesedan jag målade så det var peppande.Solrosfälten har nästa ploppat upp fullt ut.
 

RSS 2.0