29th of April


Jag har en ny bra byxdress, en till med blommor. Där trivs min lilla trädpiplärka fint.


29th of April


Idag har jag varit på Skånes kanske finaste ställe, Söderåsens Nationalpark i Skäralid. Har aldirg någonsin sett så höga berg i Skåne. Jag, Terese och Emma vandrade omkring länge tills vi sedan kom upp på toppen av ett av bergen. Tog även många analoga som jag ska framkalla imorgon.
Här är lite festliga bilder från dagens utflykt:


26th of April


Den här mannens foton är föralltid mina bästa. Alla är analoga och en extremt bra inspirationskälla.
Här är några fantastiska urval, men jag älskar de flesta. Han är verkligen ett geni och jag önskar att jag hade tagit alla dess bilder. Ska jobba mer på mitt analoga fotande.

VILL FOTA MÄNNISKOR SOM GÖR KONSTIGA SAKER! Säg till om någon vill hänga, så jag kan fota! heheHÄR är hans tumblr
HÄR är hans flickr
 

25th of AprilHär är lite saker som hänt på den senaste tiden. Igår fick jag Lissi Dancefloor Disasters debutskiva på posten! Det var spännande att se sitt eget omslag i fysisk form! NAJS 
Sen så har min basilika fått små vita blommor vilket gjorde mig överlycklig, älskar mina basilikor med hela mitt hjärta. 
Terese fotade mig en liten stund, och så klippte jag raklugg på Joachim!

Sen så var jag på quiz igår på Blekingska nationen här i Lund. Köpte en vegetarisk lyxburgare och öl. Vi fick minst poäng av alla men vi skyller på att vi vann tävlingen "vem dricker mest öl" hehe

23d of April


Den andra boken jag pratade om i förra inlägget, med Emmas idé, den var lite liten. Så jag gjorde en ny.

Först så köpte jag en gammal bok som jag tyvärr tog sönder. Men jag behöll baksidan och framsidan.

Sedan tog jag jättemånga lite tjockare papper som jag klippte till i rätt storlek och gjorde hål i.
Sedan gjorde jag även hål i framsida och baksida för att fästa ihop allting med snöre.
Sedan flyttade jag över lite från den gamla och skrev en inledning.
 

22nd of April


 En liten lista på en liten obetydlig, regnig måndag:

Vem är din förebild?
Svårt. Tror inte jag har någon speciell utan gör det jag känner för utan något speciellt mål.

Vad gör dig glad?
När jag får tillbaka framkallade negativ och sätter mig vid min negativskanner för att se hur mina foton blivit, som jag tagit med min analoga kamera. Det är alltid lika spännande. Jag blir även glad när jag tänker på när jag såg Conor Oberst och First aid kit TILLSAMMANS på en konsert i Köpenhamn. Mitt liv blev liksom komplett.

Vad har du för utbildning?
På gymnasiet gick jag Estet-Bild & Form. Förra terminen studerade jag Konsthistoria och visuella studier (grundkurs) och nu Konsthistoria och visuella studier (Fortsättningskurs) på Lunds Universitet.


Sverige när det är som bäst?
På våren/sommaren. När man kan sitta ute alla soltimmar (alla icke soltimmar också såklart) och så kan man cykla. Och äta frukt och dricka öl varje dag utan att skämmas. När man kan fota upp en rulle på en dag och få den framkallad på en timme. När man kan ha den långa, tunna vårkappan och ligga i gräset utan att ha pollenallergi. När man kan spendera all tid i Botaniska trädgården bland tusentals olika dahlior och hänga med vänner. När man kan befinna sig mitt i ett solrosfält i timmar.

Vad har du haft för husdjur under ditt liv?
Jag har haft fyra olika katter, två stycken just nu. Jag har även haft en kanin och två hamstrar. Katterna heter Hugo och Robert, kaninen hetter Stampe, hamstrarna hette Kärstin (ja med ä) och Mulle. Min pappa har även en golden retriver som heter Frodo.
Här är Robert på de två översta bilderna och Hugo på de två understa.

Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Min vän Emma har kommit på en världsfin idé. Att i en bok samla olika saker från olika personer. Jag tänkte att jag gärna ville ta del av den idén och göra min egna bok. Här är den första sidan, min sida. Boken kommer även förhoppningsvis skickas runt till de som vill medverka. Alla fina personer där ute får gärna skicka fina saker till;
Rebecca Larsson
Gamla Dalbyvägen 44B
22478 LUND

Då vore jag extremt tacksam.

Vilka länder har du rest till?
Det är väldigt många, faktiskt. Då ska vi se. 
Frankrike, Tyskland, Danmark, Italien, Grekland, Thailand, Nederländerna, Skottland, England, Italien. Det är de jag kan komma på men jag känner på mig att det är fler. Min familj reste mycket när jag var en liten parvel så vissa minns jag inte ens.

(Paris)

(Berlin)

(Edinburgh)

(Köpenhamn för väldigt längesen)

(Amsterdam)

Tycker du om kaffe?
Svar: JA. Kaffe passar till allt.

Vilken är din favoritefterrätt?
Kaffe.

Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Den senaste gingeln till Tankesmedjans extrapoddar!

Vilken är din favoritplats?
Hm, min favoritplats är nog där det finns sol. Snö och kyla är bland det värsta jag vet så sol på vintern räknas inte.

Vilken är den senaste filmen du sett?
Submarine! Den är ju världsbäst. Här är trailern för de som inte har sett den redan:22nd of April


 

21st of April


Här är några nya analoga från min nya Pentax. Ganska tråkiga motiv men jag var tvungen att fota upp en rulle så fort som möjligt för att se om det ens blev några bilder på negativet! DET BLEV DET!

19th of AprilI ren uttråkning kom jag fram till detta! 
 

19th of April


Lite till från min kalender, min skanner är min nya bästa vän.


19th of April


Igår kom min kamera på posten. En Pentax som jag längtat efter så länge. Först när jag fick den dog jag av besvikelse då ingenting fungerade. Man kunde varken se genom linsen, vrida upp film eller ändra så skärpan var rätt. Efter ett tag av pillande och surande (eftersom den ändå kostade mig ca 300 kr) så började allting tillslut funka! Den hade nog legat stilla ett tag och behövde lite kärlek för att komma igång igen. Så nu fungerar allting som det ska, och jag hoppas att det kommer finnas något på filmen när jag lämnar in den.

Igår fotade jag ganska mycket för att snabbt kunna veta om den fungerar. Jag hittade en spegel som var slängd på marken utanför mitt hus. Sedan träffade jag Emma i några timmar vilket var väldigt fett. Vi gick omkring bland blommor och drack öl, kaffe och åt glass och kakor. Vi satt i solen och försökte komma ifrån stormen ett tag. Såg också min första lelle humla bland havet av blå blommor.
På kvällen åkte jag till skateparken där Joachim och William var, sedan grillade vi fyllda champinjoner, fyllda paprikor och halloumi.

17th of April


På senaste tiden har jag inte gjort speciellt mycket. Har mest varit lycklig över vårvärmen och stannat ute tills solen går ner och det blir mörkt och kallt igen. Jag har även hängt med på Star Wars maratonet som fortfarande pågår. Därmed den här dåligare versionen av Leias hår.

16th of April


Åh vad det är fantastiskt plågsamt att gå runt och vänta på min nyligen köpta Pentax. Vill att det ska komma nu eftersom jag är väldigt exalterad om hur det kommer vara och om den kommer att fungera över huvudtaget. Det är så svårt med analoga kameror, om det kommer att fungera eller ej. Därför har jag ungefär tusen kameror som mest ligger eftersom inte alla fungerar. Men det kan väl vara charmen, kanske. Hoppas iallafall att den ska fungera och att mina förväntningar ska sluta vara så satans höga, så jag inte blir besviken. Komsi, komsi.
(de på mig har Terese tagit med min kamera.)

14th of April


 

14th of April


Har äntligen hittat världens bästa kattkompis.
 

13th of April


Här är jag, allt jag gör idag. Peppar den andra Star Wars-filmen som börjar kl 9 ikväll. Gör detta med en töntigare version av Leias hår. Önskar jag har överflöd med hår så man kunde ha världens största bollar på sidorna och världens bästa flätor. Fuck.

Har äntligen lagt upp lite saker på Tradera också, saker som legat och väntat i en påse. Skönt att förhoppningsvis bli av med lite snart, och få lite pengar.


12th of AprilIdag har jag bara matat grannens katter, försöker bli vän med dem trots att de är extremt skygga.


Har också gjort det här. Så himla jobbig kvinna det här, speciellt när man väljer världens tunnaste bläckpenna för så stora ytor. Klockan nio börjar även Star Wars-maratonet men en film varje dag! 


Har känt mig som det jobbiga barnet i Ensam hemma. Ritade när jag såg på star wars så nu ser den ut såhär:

11th of April11th of April


Den 9-12 maj ska jag åka till Berlin med min fantastiska konstklass. Det är väldigt oklart både hur vi ska komma dit och vad vi ska göra där (alltså vilka konstmuséum vi ska gå till). Jag hoppas innerligt på en tysk vår när vi kommer dit och jag tror det kommer bli fantastiskt. Vad jag har hört från de som gått den här kursen innan är att det är ganska hetsigt med konst hit och konst dit. Men jag tror att det kommer passa mig bra, jag vill se allting som går att se, leva in mig lite i Berlin då jag tänker bo där någon gång i framtiden. Jag har varit där en gång innan med min familj. Då var det också vår och allt var bra. Såhär kunde det se ut:


Besökte världens mest fantastiska och kaotiska konstkollektiv där folk var höga som hus. Där köpte jag en egentryckt tygpåse av en man med långt skägg och ca två tänder.

Åt vattenmelon ur en plastmugg.

Allt som man gick förbi var vackert.


Här är fyra bilder från Café Vux, ett vegancafé. De hade jättefin konst på väggen och allting var vitt och fint. 
Jag, mamma och min syster köpte med oss varsin bakelse och gick och satte oss i en liten park som låg nästan bredvid. Där blommade allt och det var tyst och skönt i solen.Just det, till det jag egentligen ville komma fram till med det här;

Tips tips tipsa mig! 
Barer i Berlin, bra platser, caféer, marknader. Allt som är bra.


9th of April
En bra dokumentär. 

9th of April


 

7th of April


Eftersom jag inte har något annat för mig bestämde jag mig för att göra en bild och fota processen. Så såhär ser det ut ibland när jag målar. Till detta bringas det såklart kaffe/té/mat

1. En bra låt, plus alla hans andra är det bästa.


2. Sen en skiss, en väldigt oklar bild av vad det kommer bli i slutändan. Men en idé av något slag.
Jag ritar ofta ansikten, kroppar är jag inte vidare bra på. Ibland utgår jag från ett random foto men det blir oftast något helt annat. Brukar bläddra igenom tumblr ett tag innan för att få lite inspiration. Men den här kom från huvudet.


3. Sätter dit lite skuggor i form av blyertsstreck.


4. Här jag jag färglagt huden med akvarellfärg, och för att göra det ljusare på vissa ställen så har jag en vit Posca-penna, helt fantastisk! Jag har även lagt till en gloria som jag målat med guldig akrylfärg.


5. Och så det här med håret. Streck. Tycker det är behagligt med en upprepad rörelse, annars skulle det ta mycket längre tid.


6. TA EN PAUS, vilar nacken och kollar lite på den bästa mannen i ett fantastiskt klipp som jag sett tusen gånger. Och så en bra låt efter intervjun.


7. Jag hade lite torkade tulpanblad som jag satte som "ram" runt glorian. Sen: KLAR! (tror jag, kanske lägger till/tar bort något. Man vet ju aldrig. Det är så svårt att säga till sig själv att nu är den klar. Så jag lämnar allt oklart.

7th of April6th of April


Är så ointressant att jag spyr. Vad kan man skriva om, egentligen?
För att man inte skall tröttna och dö ut.
Mitt liv känns en smula meningslöst eftersom jag inte gör så mycket. Köper bananer och ritar bilder, har väl tusentals halvfärdiga. Blir trött på mig själv att jag inte kan måla akryl längre, att färgen hinner torka innan jag bestämt mig för vad jag ska göra. Men jag torkar tulpaner och köper guldfärg i hopp om att jag någon dag får någon slags kick och gör en bild jag tänkt på väldigt länge. 
Dricker kaffe efter frukost, lunch och middag. Och i pausen under föreläsningen. Letar även efter en Pentax eftersom min gamle kamera börjar bli lite för trött och sliten. Jag har hittat en perfekt, med fler objektiv, världens finaste kameraväska och blixt. Men den är nog för dyr.
Jag kollar ofta i kalendern för att se om någonting händer, det står "ledig" på de flesta dagar men det betyder bara att jag måste skriva en B-uppsats om propagandaaffisher, vilket inte är ett klag. Det har jag bestämt själv och jag tror det kommer bli väldigt bra och intressant. Men jag är så lat. Rör mig knappt om dagarna förutom när jag går själv på promenad då och då. Jag har även kommit på att jag måste åka till Knarrholmen i maj för dit kommer Jens Lekman och jag vill vara där han är. 

6th of April4th of April3rd of April2nd of April


Presenterar nu mitt nya bästa någonsin plagg. HE-RRE-GUD vilken bra sak. Den materiella lyckan är den sanna lyckan.


1st of AprilRSS 2.0